Συνεντεύξεις, σχόλια και αφιερώματα στον τύπο για το σύμφωνο συμβίωσης

Η περίοδος ξεκίνησε με πολλή δημοσιότητα λόγω της επικαιρότητας. Η δημόσια διαβούλευση και η ψήφιση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια στη βουλή έφερε την κοινότητα και κατ’ επέκταση και την οργάνωση στο προσκήνιο. Πολλοί δημοσιογράφοι έρχονταν σε επαφή για συνεντεύξεις, δηλώσεις, σχόλια κι αφιερώματα καθ’ όλη τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, πριν, αλλά και μετά την ψήφιση του νόμου. Μεγάλη κίνηση κι επισκεψιμότητα παρουσίασαν και τα κοινωνικά δίκτυα της οργάνωσης.

Κυρίως τα αιτήματα των δημοσιογράφων αφορούσαν βιωματικές δηλώσεις από ομόφυλα ζευγάρια που είχαν σκοπό να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, οπότε η οργάνωση δρούσε σαν ενδιάμεσος, ώστε να φέρει σε επαφή την κοινότητα με τους δημοσιογράφους.

Το εγχείρημα δεν ήταν εύκολο και κατέληξε να απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια, καθώς έπρεπε να βρεθούν τα κατάλληλα άτομα που θα συνδύαζαν διάφορες ιδιότητες, ώστε να βγει η επιθυμητή εικόνα και μήνυμα προς τα έξω, αναλόγως και με το μέσο. Οι φωτογραφίες είναι από τη φωτογράφιση ενός ομόφυλου ζευγαριού για το περιοδικό People.