11528 – Δίπλα σου

Το μεγάλο έργο Πρόγραμμα καταπολέμησης των διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα το Δεκέμβριο ως σύμπραξη της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας), του Athens Pride, του Thessaloniki Pride και της Θετικής Φωνής με χρηματοδότηση του Ιδρύματος Αλληλεγγύη – Solidarity Now, προχώρησε στην υλοποίησή του. Αρχικά ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των ψυχολόγων και σχεδιάστηκε η επικοινωνιακή στρατηγική του έργου. Επιλέχτηκε η ονομασία 11528 –

    Δίπλα σου για την επικοινωνία της πρωτοβουλίας. Γυρίστηκε το προωθητικό σποτάκι για την τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης σε LGBTI νέες και νέους, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς τους, η οποία ξεκίνησε να δέχεται κλήσεις στις 27 Ιανουαρίου.

Στις 17 Μαρτίου σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση πραγματοποιήθηκε η πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε και η προβολή του προωθητικού σποτ της γραμμής ως κοινωνικού μηνύματος από τα τηλεοπτικά κανάλια μετά από τη σχετική έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Μέσα στο τετράμηνο ολοκληρώθηκαν και τα γυρίσματα του ενός εκ των δύο τηλεοπτικών σποτ της καμπάνιας για την ομόφυλη συντροφικότητα.