Πρόσκληση για κατάθεση προτάσεων συνθήματος 7ου Thessaloniki Pride 

Οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι ερωτευόμαστε, φτιάχνουμε σχέσεις αγάπης και στοργής και πολλοί/ές από εμάς δημιουργούμε τις δικές μας οικογένειες, οι οποίες συχνά βρίσκονται στην αφάνεια στην προσπάθειά μας να τις προστατεύσουμε. Σε μια κοινωνία που τις αρνείται και τις στιγματίζει, η ελληνική Πολιτεία ακόμα αδυνατεί να θεσμοθετήσει μέτρα προστασίας τους και να ψηφίσει νόμους που να επιτρέπουν στις οικογένειες των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων να ζουν αξιοπρεπώς απολαμβάνοντας τα ίδια δικαιώματα που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες οικογένειες. Από τη μη πρόβλεψη τεκνοθεσίας στο νόμο για το Σύμφωνο Συμβίωσης μέχρι τον αποκλεισμό των έγγαμων τρανς ανθρώπων από τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου και την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου να κρίνει ως ορθή της ακύρωση του γάμου του ομόφυλου ζευγαριού της Τήλου η οικογενειακή ζωή των ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων συνεχίζει να αγνοείται θεσμικά και έτσι να τίθεται σε κίνδυνο.

Οι ΛΟΑΤΚΙ όμως δεν δημιουργούμε μόνο οικογένειες, αλλά και μεγαλώνουμε μέσα σε αυτές, πολλές φορές με δυσκολία καθώς οι οικογενειακές μας σχέσεις διαταράσσονται από τα αρνητικά στερεότυπα και τον στιγματισμό από τα οποία υποφέρει η κοινότητά μας. Είναι άλλωστε αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η αυτοαποδοχή του ΛΟΑΤΚΙ παιδιού ξεκινά μέσα στην ίδια του την οικογένεια και από την κατανόηση της έμφυλης ή/και σεξουαλικής του ταυτότητας από τους γονείς του.

Στα πλαίσια αυτής της θεματικής λοιπόν το Thessaloniki Pride ψάχνει σύνθημα που να παραπέμπει στο δικαίωμά μας στην γονεϊκότητα και το να φτιάχνουμε τις δικές μας οικογένειες αλλά και στην σχέση μας με την ήδη υπάρχουσα οικογένειά μας. Το σύνθημα θα πρέπει.

  • Να είναι δυναμικό και έξυπνο, να απομνημονεύεται εύκολα και να μην έχει αρνητισμό
  • Να μην ξεπερνά τις τέσσερις (4) λέξεις
  • Να είναι ουδέτερο ως προς το φύλο
  • Να μπορεί να μεταφραστεί χωρίς να χάνει το νόημά του και σε άλλες γλώσσες
Αν έχεις κι εσύ ιδέες και προτάσεις, στείλ’ τες μέχρι τις 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 μέσω e-mail στο [email protected] ή στη σελίδα στο Facebook www.facebook.com/ThessalonikiPride.