Χαλκιδική

Η Χαλκιδική αποτελεί τον πιο δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων γενικότερα. Πολλές παραλίες της έχουν βραβευτεί κατά καιρούς με Γαλάζια σημαία. Η Χαλκιδική ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη καθώς προσφέρει αμέτρητα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, υπέρ πολυτελή ξενοδοχεία αλλά και πολύ ωραία κάμπινγκ για να ξανά βρει κανείς την χαλάρωση που αναζητά στην καθημερινότητά του.

Πρώτο πόδι: Το πρώτο πόδι φημίζεται για την νυχτερινή του ζωή και τη μαγευτική θέα των δέντρων και της καταγάλανης θάλασσας. Θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε την Καλλιθέα, η οποία είναι μία από τις πιο περιζήτητες περιοχές της Χαλκιδικής. Σφύζει από ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και σίγουρα δεν μπορείς να βαρεθείς όταν βρίσκεσαι εκεί. Έχει αμέτρητα bars και clubs, water sports και έναν πολύ ωραίο πεζόδρομο γεμάτο με εστιατόρια και διαφόρων ειδών μαγαζιά. Επιπλέον το Πευκοχώρι είναι το ιδανικό μέρος για να αποφορτιστεί κανείς από την ζωή στην πόλη. Οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί αλλά εξίσου διασκεδαστικοί

Δεύτερο πόδι: Το δεύτερο πόδι δεν έχει τίποτα λιγότερο συγκριτικά με το πρώτο απλώς οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί και οι παραλίες σε κάποιες περιπτώσεις πιο εντυπωσιακές. Η περιοχή της Σιθωνίας με τις μαγευτικές της παραλίες αποτελεί αδιαμφισβήτητα το διαμάντι του δεύτερου ποδιού. Οι παραλίες Καρύδι, Βουρβουρού, Καβουρότρυπες, Τρανή Αμμουδιά, Τορώνη και Ελιά είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Η Χαλκιδική έχει αμέτρητες επιλογές αλλά αυτές είναι κάποιες από τις δημοφιλέστερες. Η απόσταση της από την Θεσσαλονίκη είναι σχετικά μικρή οπότε έχετε άπλετο χρόνο να την εξερευνήσετε.