ΑΠΟΗΧΟΙ – ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

echoes

Αρχή: 20 Ιουνίου

Τέλος: 29 Ιουνίου

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 17:00 – 20:30 και Σάββατο, Κυριακή: 11:00 – 15:00

Δεν υπάρχει πρόσβαση με αμαξίδιο.

 

Μέσα από τα πορτραίτα και την αφήγηση πέντε ανθρώπων μέσης και μεγαλύτερης ηλικίας βγαίνει στο προσκήνιο το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μιας ΛΟΑΤΚΙ+ γενιάς. Μια γενιά που ήρθε αντιμέτωπη με μια συντηρητική κοινωνία και βίωσε διακρίσεις και προπηλακισμούς. Τόλμησε τη φυλομετάβαση. Πέρασε από τις συμπληγάδες του AIDS και θρήνησε απώλειες αγαπημένων φίλων και εραστών. Χειραφετήθηκε μέσα από τους αγώνες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος,. Γιόρτασε την ορατότητα στο Pride. Πανηγύρισε το σύμφωνο συμβίωσης και τον γάμο.

Και τώρα βλέπει στο γύρισμα του βίου της τις προκλήσεις της τρίτης ηλικίας.

Μια εγκατάσταση με φωτογραφικά πορτραίτα και προβολή βίντεο. Οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την εμπειρία τους σκανάροντας ένα QR code για να δουν στο κινητό τους βίντεο με τη μαρτυρία των προσώπων που απεικονίζονται στα πορτραίτα.

Φωτογραφία: Ευστρατία Κατσαφάρου

Κινηματογράφηση: Γεώργιος Γιαννόπουλος

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

Επίβλεψη: Μιχάλης Σακελλαρίου

Μια παραγωγή του 2024 από τους Rainbow Seniors, σωματείο για την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ+ μεγαλύτερης ηλικίας.

 

 

Βιογραφικά καλλιτεχνών

Ευστρατία Κατσαφάρου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και Νομική στο Δ.Π.Θ. Το 2018 συμμετείχε για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση – πρότζεκτ «Ένα Λεπτό Αθήνα» στο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη με βίντεο (short film)

που αφορούσε την αρχιτεκτονική και τις αντιθέσεις της πόλης και πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Αρχείων Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου. Τα τελευταία δύο χρόνια ασχολείται πιο συστηματικά με τη φωτογραφία.

 

Γεώργιος Γιαννόπουλος

Γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. Το 2004 έγινε καθηγητής πληροφορικής και τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ένα Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο της Αθήνας στα Εξάρχεια. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει τις σπουδές στη σχολή Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.